Spännande spelturneringar 2019!

En spelturnering är en spännande utmaning som kan pågå över en längre tid eller bara en dag. Det finns många olika slags spelturneringar, både online, träffar fysiskt och som fysisk sport. Det ger nya kontakter och vänner och mycket gemenskap. Det kan också vara mycket utvecklande att delta i en turnering – både mentalt, socialt och i utövandet av sin sport. Det är dags att anmäla sig till en spännande spelturnering för 2019 nu!

Turneringar

Vid en turnering tävlar man antingen individuellt eller i lag, beroende på sport och event. Målet med en turnering är att varje deltagare tävlar mot flera deltagare och går vidare när den vinner. Olika turneringar kan ha olika upplägg. På vissa turneringar måste man vinna varje kamp för att gå vidare, på andra turneringar är det ett kval inom en grupp. Ett bra exempel är fotbolls VM – som börjar som en turnering.

Online turnering

Vid en online turnering spelar man oftast hemifrån. Det finns både stora och små turneringar inom onlinespel, beroende på spel och intresse. För att kunna delta behöver man en bra dator, god uppkoppling och mycket tid. Om det är ett stort event som kommer ta lång tid, kan det vara bra att ha köpt hem mat, chips och dricka.

En annans slags turnering är ett LAN-party (Local Aea Network). På ett LAN-party tar folk med sina datorer och spelar tillsammans genom att datorerna sammankopplas. Det finns både små och stora LAN-partyn i Sverige, eftersom spel och datorer är ett stort intresse. Det största LAN-partyt i Sverige, och i världen, är Dreamhack. Eftersom människor träffas personligen på ett LAN-party är det ett väldigt bra sätt att lära känna andra likasinnade på.

Inom nästan all idrott finns det turneringar. Vissa är långa, men många kan vara över några dagar eller en helg. Världens största fotbollsturnering heter Gotia Cup och genomförs i Sverige varje år. Då kommer unga från hela världen och spelar fotboll och umgås.