Populära online spel

Online spel innebär inte nödvändigtvis gratisspel som man kan hitta online. Utan det kan även betyda köpta spel som man kan spela online med sina kompisar som har samma spel. I Sverige har vi idag mycket E-sport spel som innefatta krigsspel som Counter strike (CS), Black ops och Assassin Creed. För de som är lite mjukare personer som inte gillar allt skjutande och dödande, finns det The sims. Detta spelet spelas inte online, men hur man bygger och familjer man vill spara kan man lägga ut online så att andra människor kan ta del av dessa hus och ladda ner och kanske göra om dem.

En annan kategori som också är populär, förutom krigsspel, är survival-spelen, som man ju kan säga att krigsspelen handlar om eftersom man simulerar att man är ute i krig. Spel som The hunter och Forest är överlevnadsspel. The hunter är inte ett överlevnadsspel som forest är men du kan dö om djuren springer på dig. Därför måste du som jägare överleva och se till att du dödar djuren innan de dödar dig.

svenskacasinononline

Andra survival spel är the hunter: Primal där du istället för skogsdjur jagar dinosaurer och måste hålla sig undan för att inte bli dödad av dem före du dödar dem. Far cry är ett annat survival spel som är en mix av CS och the hunter. Man hamnar i en värld där allt är övergivet. Det finns övergivna hus och djur överallt.

Det vi kan se är att det är främst krigsspel, simulerings spel och survival spel som är populära i Sverige. Ett och annat racingspel kan vara populära också såsom Forza motorsport och need för speed. Dessa kan spelas på Xbox online och då spelar man antingen mot andra människor i världen eller dina kompisar. Du kan även välja att spela mot spelet, utan att det är online.