Lagspel

Det finns spel där du kan vara i lag och det finns spel där du spelar multiplayer och hamnar i ett lag för att samarbeta. I denna artikel kommer vi att titta närmare på överlevnadsspelen, Counter Strike som är ett lagspel, och The forest där multiplayer läget finns. Vi kommer även att titta närmare på skillnaderna mellan lagspel och mulitplayer spel. Lagspel som E-sport får ofta mycket skriverier nu för tiden, det är inte helt omöjligt att bland annat Göteborgs posten har skrivit om NIP, det vill säga Ninjas in pyjamas, som är ett känt lag inom just Counter strike.

Counter strike

Detta överlevnadsspel är ett spel som går att spela mot ett färdigt lag på datorn eller mot dina kompisar. Alla som spelar kan delas in i lag och spela mot andra lag där de spelar om att klara sig kvar som det vinnande laget. Att gå samman som lag är mycket viktig i just detta spel eftersom man måste skydda varandra från att bli skjutna och attackerade. Detta spel har blivit väldigt populärt E-sport spel med många fysiska lag som samlas på turneringar runt om i Världen för att tävla i spelet.

The Forest

Detta spel är ett annat överlevnadsspel som är lite annorlunda än Counter strike, även om man hamnar i krig även här. Kriget är inte mot andra lag utan mot monster som på sin sida har teamat ihop sig till ett lag mot dig. Varför jag har tagit detta spel som exempel på lagspel är för att det går att spela som multispelare där du kan vara upp till 4 personer som jobbar tillsammans för att attackera monster och bygga upp camps som du ska bo på och spara alla förnödenheter och även spara under spelets gång.

Skillnaden på dessa två spel är att CS är ett naturligt lagspel och The forrest är ett spel där mulitplayer/Lagspel är valfritt.