Information om Lagspel

Vad är lagspel och hur går det till vid lagspel? detta är exempel på vad denna artikeln kommer att handla om. Lagspel är kort och gott när man spelar ett spel i lag. Det kan vara inom online spel och även inom sport. Många sporter såsom fotboll, hockey och basket har getts ut som spel till både datorn, xbox och Playstation. Dessa spel kräver lagarbete för att vinna, du kan spela mot konsolens/datorns färdiga lag, skapa ditt eget eller spela mot dina kompisar.

Lagspel inom sport för online spel går till på samma sätt som om du skulle ha spelat sporten fysiskt. Du och dina kompisar kan välja vilket lag och vilka spelare ni vill vara när ni spelar. Ni kan även välja att spela i varsitt lag och sedan styra över hela laget och inte bara en spelare.

Vad är då positivt och negativt med lagspel till skillnad mot att man spelar själv? Positivt med lagspel är först och främst den sociala biten. Man lär sig bland annat att kunna samarbeta med andra och socialiserar sig och kanske får nya vänner. Det negativa har också med det negativa att göra, då det är online spel, kanske man inte träffar och umgås med sina kompisar på samma sätt. Vissa har så kallade LAN, där man spelar hela natten hos någon kompis och sover över. Oftast sitter man ändå hemma hos sig själv och spelar online mot varandra.

Lagsport som exempel CS och World of warcraft har blivit så pass populära att de har fått egna mästerskap, tävlingar, kanaler på tv, som sänder matcher 24 timmar om dygnet. De har även fått speciella gymnasium, där du som är spelintresserad kan utbilda dig till spelare och jobba som E-sports spelare och tjäna pengar på detta. Om du vill ha ett roligt jobb, kan det vara rätt för dig, men det blir väldigt många timmar framför datorn som egentligen inte är bra för din hälsa.